Over ons

Meer informatie?

Wij nodigen u graag uit voor een persoonlijke kennismaking en rondleiding.

Over ons

Peuteropvang

‘t Speeltreintje biedt  peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) met Extra Spelen en Leren aan voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. In een stimulerende omgeving wordt uw kindje voorbereid op de basisschool. De stap naar groep één is hierdoor minder groot. Voor kind én voor ouder.

Voorschoolse educatie met Uk en Puk

Spelenderwijs leren volgens het UK & en PUK programma staat bij ons centraal. Peuters krijgen bij ons de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Uw kind leert samen spelen én samen delen. Naast sociale vaardigheden besteden wij veel aandacht aan taal- en rekenvaardigheid. Uw kindje maakt kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen via diverse activiteiten, zoals zingen, dansen, knutselen en voorlezen.

 

Peuteropvang met Extra Spelen en Leren                         

Kinderopvang ‘t Speeltreintje is een geregistreerde VVE instelling. Wij bieden vroeg- en voorschoolse educatie (VVE) aan kinderen met en zonder VVE-indicatie.

 

Leren door te spelen

Kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Daarom richt Kinderopvang ‘t Speeltreintje zich op spelend leren. Hiervoor werken wij met het voorschoolse educatieprogramma Uk en Puk Het erkende VVE-programma gaat uit van ‘spelen is ontdekken en spelen is groeien’. Kinderen leren nieuwe vaardigheden door actief bezig te zijn en te spelen.

 

Afwisselende activiteiten

Uk & Puk bestaat uit tien thema’s met afwisselende activiteiten. De activiteiten richten zich op spraak en taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en beginnende rekenontwikkeling. Samen praten, voorlezen, andere kindjes helpen, knutselen, dansen en voorwerpen tellen… het zijn slechts enkele voorbeelden van de activiteiten die wij dagelijks met de kinderen ondernemen.

Buitenschoolse opvang

Werkt u tot laat en komt uw kind om half vier uur al uit school? Of begint uw werkdag om acht uur ’s morgens en kunt u uw kind niet zelf naar school brengen? ’t Speeltreintje  heeft hiervoor een prima oplossing: buitenschoolse opvang (bso). In de uren buiten schooltijd, in vakanties en op schoolvrije dagen (bijvoorbeeld adv- of studiedagen) bieden wij uw kind een tweede thuis op het centrum voor bso.

Wie zijn wij?

Onze liefdevolle, betrokken en professionele medewerkers hebben een natuurlijke behoefte om uw kind persoonlijk te leren kennen en een optimale bijdrage te leveren aan zijn of haar ontwikkeling. Ze hebben altijd een luisterend oor voor uw kind, maar ook voor u.

Werken / stage bij ‘t Speeltreintje

Onze medewerkers vormen het hart van de organisatie. Als je bij ’t Speeltreintje werkt, kan je rekenen op een hecht team van leuke en enthousiaste collega’s, de steun van een professionele organisatie en goede arbeidsomstandigheden.